Welkom op de website van Frisky Whisky

Frisky Whisky is een 5 koppige band die classic rock muziek maakt. Voornamelijk wordt er covers gespeeld uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80.

Nu het corona virus (we schrijven 2022) wat op de achtergrond is geraakt en de vrijheden die we voor de pandemie genoten weer zijn teruggekeerd, is het de hoogste tijd om de draad weer op te pakken. De laatste 2 jaar hebben we nieuwe nummers toegevoegd aan onze speellijst en zijn wat oudere nummers op de achtergrond geplaatst.

Speellijst

In de speellijst worden de muzikale parels gespeeld uit bovengenoemde roemrijke jaren, deze “alltime classics” moeten gehoord blijven.
Zoals : Neil Young, Tom Petty, Iggy Pop, Heart, The Kinks maar ook Bee Gees, Walker Brothers, David Bowie, Janis Joplin, Steely Dan,  maken de lijst compleet.

vlnr: Hans van Andel, Arjan, Hanneke, Jan, Hans van Hees

Frisky Whisky is opgericht door drummer Jan Kuijstermans en zanger gitarist Hans van Andel begin 2014.

De leden zijn :

  • Hans van Andel: Zang en Slag/Solo gitaar
  • Hanneke van Andel:   Zang en Keyboard/Piano
  • Jan Kuijstermans:       Drums
  • Arjan de Bruijn:          Lead/Solo Gitaar
  • Hans van Hees:           Bas

Muzikale activiteiten (heden en verleden)

Allen leden hebben de nodige podium ervaring. Zo is Hanneke singer/songwriter en artistiek leider van haar band “The Vision Of Johanna” en speelt ze toetsen en zingt bij de populaire Queen tribute band “Crazy Little Things”.
Jan Kuystermans heeft in diverse bands gezeten de laatste 50 jaar waar onder de Bredase Bluesband “Bluessister” en de nationaal bekende “The Oscar Benton blues band. Tegenwoordig is Jan, met zijn respectabele leeftijd, ook te bewonderen in de Dordse Blues scene.
Hans van Andel is singer/songwriter en artistiek leider van o.a. “The Slaves”, “The Daze”, “No Talkin”.
Hans van Hees speelde bas bij “The Mark’s Brothers” bluesband en de Bredase bluesband “Bluessister” en bij “UG” (Pink Floyd coverband).
Arjan is een befaamde sessie muzikant, speelde bij “Mc Antony Bluesgang”, bij de legendarische peetvader van de Roosendaalse Blues Toon van Dodewaard en speelt tegenwoordig bij “The Spider and the Fly” (Rolling Stones covers).

Samengevat;

Frisky Whisky speelt niet zomaar de mainstream covers, maar covers die bij de individuele bandleden een gevoelige snaar hebben geraakt en of en speciale plek hebben in hun muzikale leven.
Frisky Whisky: Net als een goeie oude whisky, speciaal en indrukwekkend met een vleugje frivoliteit: rock, blues, soul, pop en psychedelische nummers met passie, gedrevenheid en soms wat drama.

Kom naar een van onze optredens en keer terug naar de tijd van de mooiste popclassics en guilty pleasures !

Copyright 2021 Frisky Whisky